Dobrodošli na portalu o celostni rehabilitaciji oseb po nezgodnih možganskih poškodbah
"Glavo pokonci"


Ta portal je namenjen neposrednemu povezovanju različnih inštitucij in oseb, ki se ukvarjajo z posameznimi programi, potrebnimi za celostno rehabilitacijo oseb po nezgodnih možganskih poškodbah.


Rehabilitacija po nezgodnih možganskih poškodbah traja dolgo in se zaključi šele, ko se poškodovani ponovno vrne in integrira v svoje okolje - torej prevzame in uspešno opravlja svoje siceršnje socialne vloge (skrb zase, šolanje, zaposlitev, družina, prosti čas, socialni stiki ipd.).


Uspešnost celostne rehabilitacije omogočajo poleg bolnikove aktivnosti (uvid, prizadevnost ipd.) tudi učinkoviti programi medicinske, poklicne in psihosocialne rehabilitacije ter ugodni pogoji (razumevanje, vzpodbuda ipd.) v okolju. Pri tem pa so zelo pomembne ustrezne in pravočasne informacije tako o značilnostih nezgodne možganske poškodbe, o najpogostejših problemih kot tudi o možnostih, ki so v našem okolju na razpolago.


Za vsebinski razvoj portala so odgovorni predvsem strokovnjaki iz Inštituta za rehabilitacijo ter skupina Veterani, za tehnično izvedbo portala pa Laboratorij za telekomunikacije.


Zbrani podatki so rezultat izkušenj in spoznanj številnih oseb, ki odražajo tudi vso raznolikost njihovih izkušenj. Zato informacije niso dobesedni napotki, ampak so vzpodbuda k iskanju za vsakega najboljše rešitve. Ponujene informacije ne nadomeščajo neposrednega stika s strokovnjaki.


Vabljeni na ogled portala ter sodelovanje!


Avtorji

PORTAL so razvili:

Skupina Veterani
Logotip Veterani s povezavo na Predstavitev skupine Veterani

Inštitut Republike Slovenije za rehabilitacijo
Logotip IRRS s povezavo na IRRS

Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko
Logotip LTFE s povezavo na LTFE

 

NOVICE in DOGODKI

Kliknite TUKAJ za novice in dogodke!

Podatki, ki so objavljeni na naših spletnih straneh, so namenjeni izključno splošnemu informiranju in ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Če menite, da res potrebujete zdravniško pomoč, se obrnite na osebnega zdravnika ali zdravstveno ustanovo.